Bokkunstprisen 2012 tildelt Tronsmo Bokhandel


 

Bokkunstprisen ble delt ut for første gang i 1957. Siden da har en rekke kulturpersonligheter mottatt prisen. Bokkunstprisen kan tildeles en person eller virksomhet som har gjort en særlig innsats for å fremme god bokkunst gjennom sitt arbeid med å formgi, illustrere, produsere eller utgi bøker.

Styret i Grafill har valgt å tildele Bokkunstprisen 2012 til en aktør som har betydd, og betyr mye for alle utøvere av visuell kommunikasjon. Vinneren assosieres med faglig kvalitet, kunnskap, inspirasjon og høy integritet. Gjennom aktiv formidling og særlig kompetanse utstråler vinneren av Bokkunstprisen 2012 en forskjell og et særpreg som utmerker seg på den kulturelle arena.

Vinneren har siden 1973 vært en pådriver for å styrke kunnskap og opplevelsen av ”den gode bok”. Prisen går i år til et sted som har blitt kalt ”stedet der du blir lenge”; et sted hvor man brenner for bøker og litteratur og hvor man finner noen av verdens beste tegneserier i kjelleren.

Bokkunstprisen 2012 går til en bokhandel som fire ganger har blitt kåret til Norges beste av Den norske Forfatterforening. Bokhandelen ble en gang omtalt som ”The best bookshop in the world”, av Allen Ginsberg.

Jury for Bokkunstprisen er hovedstyret i Grafill, som består av faglige utøvere.

Prisen er en ”bokfink” støpt i bronse. Utformet av illustratør Iben Sandemose.