Jury 2018

Juryen for Årets vakreste Bøker består av fem erfarne og kunnskapsrike fagpersoner. I februar samles de i Grafills lokaler for å vurderer bøkene som sendes inn til konkurransen. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. De kårer vinnere i ulike kategorier, og av alle innsendte bøker kårer de også Årets vakreste Bok.

Utlistning av 5 personer

 • Thomas Sørlie Hansen

  Thomas Sørlie Hansen jobber som hovedlærer i illustrasjon ved Høyskolen Kristiania i Trondheim. Siden 2006 har han i tett samarbeid med anerkjente kunstnere vært med på å utforme en rekke artists´ books og odde bøker, flere av dem belønnet med utmerkelser i Årets vakreste Bøker. Som illustratør og serieskaper har han vunnet flere priser og vært med på utstillinger i inn- og utland; blant annet No Words Comics (Italia), Fumetto (Sveits) og Visuelt. Thomas har BA og MA i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. De siste årene har han holdt flere Pecha Kucha-foredrag, vært aktiv i Grafill Trøndelag og vært med på å etablere Ormen Langes Offisin - et fellesverksted og kontorfellesskap for frilans illustratører.

 • Anne Schäffer

  Anne Schäffer er frilansjournalist og jobber som litteraturkritiker i Vårt Land, Tara, littkritikk.no og barnebokkritikk.no. Hun har tidligere også vært redaktør i NUMER - tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst og litteraturanmelder i Bergens Tidende. I 2007 ble hun hedret med prisen Årets litteraturkritiker, og i perioden 2009-2012 satt hun som leder i Norsk kritikerlag. I jurysammenheng har Anne tidligere erfaring fra Vestfolds fylkes litteraturpris, og Kulturdepartementets jury for barne- og ungdomsbøker, hvor hun også var juryleder i 2014.

 • Kristoffer Kjølberg

  Kristoffer Kjølberg frilanser som illustratør, tegneserieskaper og grafisk designer. Han har utdannelse fra Westerdals og Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til å ha illustrert flere barnebøker for Gyldendal Norsk Forlag har han laget myldreboka "Jeg elsker Oslo" (Figenschou forlag, 2015) og den ordfrie barneboka "Pokalen" (Gyldendal Norsk Forlag, 2016). I 2017 publiserte No Comprendo Press boka "En som het», som samler Kjølbergs tegneserier og tegninger fra de siste 10 år. Kristoffer har hatt flere utstillinger, nå sist på Galleri Vis i Oslo og HI10 i Skien, samt en rekke utstillinger og utgivelser med tegneseriekollektivet Dongery, som han var med på å starte i 1997. I tillegg til illustrasjons- og designoppdrag for oppdragsgivere som Netflix, Morgenbladet, Gyldendal, Cappelen Damm og Samlaget har han bl.a. illustrert et helt teaterstykke: forestillingen «Draum om våren» som gikk på Det norske teater høsten 2016 besto av nærmere 400 tegninger.

 • Aud Gloppen

  Aud Gloppen startet i 2005 Blæst design sammen med gode design-kollegaer. Hun har særlig arbeidet med utforming av bøker og tidsskrift. Før Blæst jobbet hun mange år i Bokklubben og i Cappelen Forlag. Gloppen har vunnet flere priser i Årets vakreste Bøker. I 2000 fikk hun Bokkunstprisen. Hun ble nylig ansatt som designsjef i avisa og forlaget Vårt Land. Gloppen underviser også i redaksjonell design ved NTNU Gjøvik.

 • Daniel Andersson

  Daniel Andersson jobber som selger ved Göteborgstryckeriet. De siste ti årene har han arbeidet med prosjektledelse og produksjon av bøker, trykk og emballasje med fokus på high-end produksjoner. Grafisk design, papir og taktile materialer i kombinasjon med vakkert trykk og håndverk er en stor del av Daniels liv og pasjon. ”Å få arbeide med dedikerte fotografer, formgivere og mennesker som er ute etter å flytte grensene for hva som er mulig er utrolig spennende og utviklende.” I 2011 begynte Daniel å jobbe for Göteborgstryckeriet hvor han var med på å utvikle og markedsføre deres unike trykkemetode – Hybrid Print Technology - en metode som har gjort dem til det ledende trykkeriet de er i dag. Dette er det andra året han er med på å juryere Norges vakreste bøker. Daniel ønsker alle påmeldte bidrag lykke til!