Konkurranse

Illustratører, designere, forlag, forfattere og andre som har deltatt på en bokutgivelse inviteres til å melde på bøker til Årets vakreste Bøker 2022. Konkurransen hedrer den visuelle delen av bokbransjen, med særlig vekt på håndverket og formgiverne i bokproduksjoner.

Bøker som meldes på må være fra fjorårets bokutgivelser, og bøkenes formgivere må være norske eller utenlandske utøvere med aktivt virke i Norge, eller norske utøvere bosatt utenfor Norge. En fagjury vil nøye vurdere alle påmeldte bøker og kåre vinnere i 15 kategorier. Vinnerbøkene velges ut fra en totalvurdering av estetiske krav, funksjonalitet, strukturering, design, illustrasjon, billedspråk, valg av papir og innbinding. Blant alle innsendte bøker kårer også juryen en bok til Årets vakreste bok.

Påmeldingsgebyr kr. 600,- per bok.

Ta gjerne kontakt om dere har spørsmål om konkurransen.

Påmeldingen for 2022 er nå stengt.

Årets vakreste Bøker strekker seg helt tilbake til 1933. Formålet med konkurransen er å hedre utøverne i den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Vinnerne blir behørig feiret på en egen prisutdeling. Bøkene stilles også ut i Grafills lokaler og presenteres i vinnerarkivet på våre nettsider.