Jury 2022

Juryen for Årets vakreste Bøker består av fem erfarne og kunnskapsrike fagpersoner. Deres oppgave er å vurderer bøkene som sendes inn til konkurransen, og juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. De kårer vinnere i ulike kategorier, og av alle innsendte bøker kårer de også Årets vakreste Bok.

Utlistning av 5 personer

 • Lars Mueller Photo Credits Design Preis Schweiz Shv

  Lars Müller

  Lars Müller er født i Oslo, men har hatt sin base i Sveits siden 1963. Etter endte studier innen grafisk design i USA og Nederland, startet han sitt eget studio i Sveits i 1982. I 1983 ga han ut sin første bok, og gjennom sitt forlag Lars Müller Publishers har han til dags dato utgitt omlag 600 titler med hovedfokus på temaene typografi, design, kunst, foto, arkitektur og samfunn. Müller har undervist ved en rekke universiteter i Sveits, Europa og USA, blant annet som Regent´s Professor ved UCLA og assistant professor ved Harvard University Graduate School of Design. Han har også lang erfaring med juryarbeid for en rekke prestisjetunge konkurranser.

 • Magnhild Winsnes Web

  Magnhild Winsnes

  Magnhild Winsnes er illustratør og animatør. I 2018 ga hun ut den grafiske romanen "Hysj". For den mottok hun blant annet Kritikerprisen og "Best of show" ved Visueltutdelingen. Hun har illustrert både "Jenteboka" og "Gutteboka", bøker som skal hjelpe alle tenåringer inn i puberteten. Hun veksler mellom bok- og filmverden, så i disse dager er hun kunstnerisk leder på en animert kortfilm av Torill Kove.

 • Ole Lund Shv

  Ole Lund

  Designviter og designpedagog Ole Lund er førsteamanuensis ved Institutt for design ved NTNU på Gjøvik, hvor han veileder doktorgradsstudenter og underviser i typografi, redaksjonell design og typografihistorie, samt emner fra informasjonsgrafikkens historie. Den tredje uken i september underviser han hvert år in situ om den klassiske skrifttradisjonen i Roma. Dessuten holder han en årlig forelesningsrekke ved Universitetet i Bergen, bl.a. om typografiens rolle i visuell og skriftspråklig kommunikasjon. Han har en fortid som ingeniør og boktypograf (med svennebrev fra Brødr. Fossum i Oslo) og har en doktorgrad fra Department of Typography & Graphic Communication ved University of Reading, hvor han også har arbeidet som dosent og studieprogramleder. Han er grunnlegger av NTNUs fargevitenskapslaboratorium (Norwegian Colour and Visual Computing Laboratory), NTNUs Bachelor i grafisk design og NTNUs Master i interaksjonsdesign. Han er mangeårig medlem av Forening for Boghaandværk i København og diagnostiserer seg selv som uhelbredelig bibliofil.

 • Ina Brantenberg Web

  Ina Brantenberg

  Ina Brantenberg er en anerkjent og prisvinnende designer med over 25 års erfaring i bransjen. Hun ble uteksaminert ved Istituto Europeo di Design i Italia og jobbet som designer i Roma et par år før hun vendte hjem til Norge. I 1999 startet hun Tank design som sakte men sikkert har vokst og nå har kontorer i Oslo, Tromsø og Trondheim. I Tank leder Ina små og store prosjekter innen merkevarebygging, visuell identitet, redaksjonell design og webdesign, men tviholder fortsatt på egne prosjekter. Hun har vunnet flere designpriser, inkludert Visuelt, Årets vakreste bøker, Merket for god design, European design awards, D&AD, ADC og German Design Award. Hennes kompetanse brukes også som sensor ved NTNU, USN og Høgskolen i Volda, samt medlem av ulike designjuryer som Gullblyanten, Merket for god design, Young Lions og nå i år, The One Club.

 • Image001

  Annette Saugestad

  Annette Saugestad arbeider som illustratør, med bildebøker og animasjonsfilm. Hun har fått utmerkelser i både Visueltkonkurransen, Årets Vakreste Bøker og AOI awards, blant annet. Hun jobber hovedsakelig med bøker og filmer rettet mot barn og ungdom, og har lang erfaring med og stort engasjement for denne målgruppen. Hun veksler mellom arbeid med bøker, film og digitale prosjekter, og har nylig vært illustratør for en visuell, interaktiv utstilling for barn og unge ved det nye Nasjonalmuseet.