Jury 2021

Juryen for Årets vakreste Bøker består av fem erfarne og kunnskapsrike fagpersoner. I mars samles de i Grafills lokaler for å vurderer bøkene som sendes inn til konkurransen. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. De kårer vinnere i ulike kategorier, og av alle innsendte bøker kårer de også Årets vakreste Bok.

Utlistning av 5 personer

 • Alorange Web

  Anette L'orange

  Anette L'orange jobber idag som grafisk designer med base i Oslo. Anette går også under navnet Blunderbuss, som er foto- og designdstudioet hun startet i 2004, sammen med Anna-Julia Granberg. Blunderbuss er fundamentert på deres felles kunstneriske praksis, mens kommersiell praksis foregår mer som to tangerende planeter. Anette jobber hovedsaklig med bøker og annen redaksjonell design, primært knyttet til kunst og musikk. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York, med master (MA) i Visuell kommunikasjon. Anette var med å starte kunstbokforlaget Bergen Kjøtt Publishing i 2017 i ledtog med Annine Birkeland og er art-director for magasinet Kunstforum. Anette har selv mottatt flere priser i Årets vakreste Bøker.

 • Henrik Haugan Web

  Henrik Haugan

  Etter nesten 10 års kunstutdannelse fra KHiO og St. Martin’s i London, gikk Henrik gradvis over til å jobbe full tid med grafisk design og illustrasjon. Henrik har arbeidet med designprosjekter i et stort spekter, fra store identitetssystemer for universiteter og kommersielle selskaper til nettbaserte prosjekter og animasjoner i tillegg til publikasjoner. I Snøhetta har han blant annet jobbet med Vestre og designet for de nye norske pengesedlene. Siden 2015 har han vært sentral i designet for de fleste utstillingene på Munchmuseet. Fem av disse prosjektene resulterte i større bokprosjekter. Han har designet en lang rekke bøker ofte med kunsttematikk for anerkjente forlag i inn- og utland.

 • Kaia Dahle Nyhus Bilde Web

  Kaia Dahle Nyhus

  Kaia Dahle Nyhus er illustratør, bildebokskaper og forfatter. Hun har utgitt én diktbok, syv bildebøker med tekst, bilde og design, illustrert åtte og hun har fått en rekke priser for bildebøkene sine. Kaia tok bachelor ved Kunsthøgskolen i Oslo, master ved Konstfack i Stockholm og bachelor i filosofi ved UiO. Hun har også jobba litt med tegneserier og enrutere. Kaia bor med to katter, en cintiq og en tegnepenn med gaffateip på enden.

 • Ole Lund Shv

  Ole Lund

  Designviter og designpedagog Ole Lund er førsteamanuensis ved Institutt for design ved NTNU på Gjøvik, hvor han veileder doktorgradsstudenter og underviser i typografi, redaksjonell design og typografihistorie, samt emner fra informasjonsgrafikkens historie. Den tredje uken i september underviser han hvert år in situ om den klassiske skrifttradisjonen i Roma. Dessuten holder han en årlig forelesningsrekke ved Universitetet i Bergen, bl.a. om typografiens rolle i visuell og skriftspråklig kommunikasjon. Han har en fortid som ingeniør og boktypograf (med svennebrev fra Brødr. Fossum i Oslo) og har en doktorgrad fra Department of Typography & Graphic Communication ved University of Reading, hvor han også har arbeidet som dosent og studieprogramleder. Han er grunnlegger av NTNUs fargevitenskapslaboratorium (Norwegian Colour and Visual Computing Laboratory), NTNUs Bachelor i grafisk design og NTNUs Master i interaksjonsdesign. Han er mangeårig medlem av Forening for Boghaandværk i København og diagnostiserer seg selv som uhelbredelig bibliofil.

 • Lars Mueller Photo Credits Design Preis Schweiz Shv

  Lars Müller

  Lars Müller er født i Oslo, men har hatt sin base i Sveits siden 1963. Etter endte studier innen grafisk design i USA og Nederland, startet han sitt eget studio i Sveits i 1982. I 1983 ga han ut sin første bok, og gjennom sitt forlag Lars Müller Publishers har han til dags dato utgitt omlag 600 titler med hovedfokus på temaene typografi, design, kunst, foto, arkitektur og samfunn. Müller har undervist ved en rekke universiteter i Sveits, Europa og USA, blant annet som Regent´s Professor ved UCLA og assistant professor ved Harvard University Graduate School of Design. Han har også lang erfaring med juryarbeid for en rekke prestisjetunge konkurranser.