Jury 2020

Juryen for Årets vakreste Bøker består av fem erfarne og kunnskapsrike fagpersoner. I mars samles de i Grafills lokaler for å vurderer bøkene som sendes inn til konkurransen. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. De kårer vinnere i ulike kategorier, og av alle innsendte bøker kårer de også Årets vakreste Bok.

Utlistning av 5 personer

 • Ssk

  Sunniva Sunde Krogseth

  Sunniva Sunde Krogseth arbeider som illustratør i Oslo. Hun jobber primært med prosjekter i det kulturelle feltet, for kunder som Henie Onstad Kunstsenter, Oslo Open og Green Man Festival. I tillegg jobber hun med egne tekstbaserte og kunstneriske prosjekter, og har vært gjestelærer på Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er utdannet med BA fra Kunsthøgskolen i Oslo og med MFA fra Konstfack, Stockholm.  

 • Ef

  Espen Friberg

  Espen Friberg er en tegner, designer og musiker utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Friberg tegner fast for Morgenbladet og driver plateselskapet Take It Easy Policy sammen med Emil Høgset.

 • Alorange Web

  Anette L'orange

  Anette L'orange jobber idag som grafisk designer med base i Oslo. Anette går også under navnet Blunderbuss, som er foto- og designdstudioet hun startet i 2004, sammen med Anna-Julia Granberg. Blunderbuss er fundamentert på deres felles kunstneriske praksis, mens kommersiell praksis foregår mer som to tangerende planeter. Anette jobber hovedsaklig med bøker og annen redaksjonell design, primært knyttet til kunst og musikk. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York, med master (MA) i Visuell kommunikasjon. Anette var med å starte kunstbokforlaget Bergen Kjøtt Publishing i 2017 i ledtog med Annine Birkeland og er art-director for magasinet Kunstforum. Anette har selv mottatt flere priser i Årets vakreste Bøker.

 • Cogne Konstfack Web

  Hans Cogne

  Hans Cogne arbeider først og fremst med oppdrag innen kultursektoren i Sverige, Danmark og USA. I perioden 1980-97 underviste han i grafisk design ved Beckman School of Design, etterfulgt av to år som professor ved Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, og som professor på Konstfack i Stockholm 2001-2012. I 2013 mottok Cogne Berlingpriset, og i 2016 ble han tildelt Prins Eugene-medaljen av den svenske kongen for fremragende kunstnerlig virke.

 • Henrik Haugan Web

  Henrik Haugan

  Etter nesten 10 års kunstutdannelse fra KHiO og St. Martin’s i London, gikk Henrik gradvis over til å jobbe full tid med grafisk design og illustrasjon. Henrik har arbeidet med designprosjekter i et stort spekter, fra store identitetssystemer for universiteter og kommersielle selskaper til nettbaserte prosjekter og animasjoner i tillegg til publikasjoner. I Snøhetta har han blant annet jobbet med Vestre og designet for de nye norske pengesedlene. Siden 2015 har han vært sentral i designet for de fleste utstillingene på Munchmuseet. Fem av disse prosjektene resulterte i større bokprosjekter. Han har designet en lang rekke bøker ofte med kunsttematikk for anerkjente forlag i inn- og utland.