Jury 2019

Juryen for Årets vakreste Bøker består av fem erfarne og kunnskapsrike fagpersoner. I februar samles de i Grafills lokaler for å vurderer bøkene som sendes inn til konkurransen. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. De kårer vinnere i ulike kategorier, og av alle innsendte bøker kårer de også Årets vakreste Bok.

Utlistning av 5 personer

 • Anne 300X300

  Anne Schäffer

  Anne Schäffer er frilansjournalist og jobber som litteraturkritiker i Vårt Land, Tara, littkritikk.no og barnebokkritikk.no. Hun har tidligere også vært redaktør i NUMER - tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst og litteraturanmelder i Bergens Tidende. I 2007 ble hun hedret med prisen Årets litteraturkritiker, og i perioden 2009-2012 satt hun som leder i Norsk kritikerlag. I jurysammenheng har Anne tidligere erfaring fra Vestfolds fylkes litteraturpris, og Kulturdepartementets jury for barne- og ungdomsbøker, hvor hun også var juryleder i 2014.

 • Carl Gürgens

  Carl Gürgens

  Carl Gürgens jobber idag som frilans grafisk designer – primært med bøker, redaksjonelle prosjekter og identiteter – både analogt og digitalt. Han var med å starte designkontoret Your Friends og SØGN, og har tidligere jobbet i NODE Berlin, Aftenposten og Uniform. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser i Visuelt, Årets vakreste Bøker, DOGA Merket for Design og Arkitektur og Norsk Forms pris for unge designere. Carl underviser også typografi jevnlig ved flere utdanningsinstitusjoner i Norge, og har forelest om fag og egne arbeider i både inn- og utland. Carl har sin utdannelse fra Central Saint Martins i London og Kunsthøgskolen i Oslo.

 • Ssk

  Sunniva Sunde Krogseth

  Sunniva Sunde Krogseth arbeider som illustratør i Oslo. Hun jobber primært med prosjekter i det kulturelle feltet, for kunder som Henie Onstad Kunstsenter, Oslo Open og Green Man Festival. I tillegg jobber hun med egne tekstbaserte og kunstneriske prosjekter, og har vært gjestelærer på Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er utdannet med BA fra Kunsthøgskolen i Oslo og med MFA fra Konstfack, Stockholm.  

 • Rune Markehus

  Rune Markhus

  Rune Markhus er frilans illustratør og kjent under navnet runieboy. Etter utdannelsen ved Westerdals var han i flere år Art Director i reklamebyrå. Siden 2007 har han jobbet som illustratør og lager motiver for bildebøker, bokomslag, magasiner, reklame og animasjon. Bildeboka “Når alle sover” om kjempemonstrene Boba og Lille Fetir Lutemann, er en av de mest populære utgivelsene. Fortellingen i “En skrue løs” har han tegnet og skrevet, men den er helt uten ord. Boka er også utgitt på fransk og ble i 2017 plukket ut til The White Ravens International Youth Library. Markhus har vunnet mange utmerkelser under Årets vakreste Bøker. Senest i 2018 med gull og sølv for faktaboken “Googolplex – verdens største tall?”, samt gull for omslaget til “Så lenge ingen ser oss”.

 • Cogne Konstfack Web

  Hans Cogne

  Hans Cogne arbeider først og fremst med oppdrag innen kultursektoren i Sverige, Danmark og USA. I perioden 1980-97 underviste han i grafisk design ved Beckman School of Design, etterfulgt av to år som professor ved Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, og som professor på Konstfack i Stockholm 2001-2012. I 2013 mottok Cogne Berlingpriset, og i 2016 ble han tildelt Prins Eugene-medaljen av den svenske kongen for fremragende kunstnerlig virke.