Jury 2018

Juryen for Årets vakreste Bøker består av fem erfarne og kunnskapsrike fagpersoner. I februar samles de i Grafills lokaler for å vurderer bøkene som sendes inn til konkurransen. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. De kårer vinnere i ulike kategorier, og av alle innsendte bøker kårer de også Årets vakreste Bok.

Utlistning av 5 personer

 • Thomas Neg

  Thomas Sørlie Hansen

  Thomas Sørlie Hansen jobber som hovedlærer i illustrasjon ved Høyskolen Kristiania i Trondheim. Siden 2006 har han i tett samarbeid med anerkjente kunstnere vært med på å utforme en rekke artists´ books og odde bøker, flere av dem belønnet med utmerkelser i Årets vakreste Bøker. Som illustratør og serieskaper har han vunnet flere priser og vært med på utstillinger i inn- og utland; blant annet No Words Comics (Italia), Fumetto (Sveits) og Visuelt. Thomas har BA og MA i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. De siste årene har han holdt flere Pecha Kucha-foredrag, vært aktiv i Grafill Trøndelag og vært med på å etablere Ormen Langes Offisin - et fellesverksted og kontorfellesskap for frilans illustratører.

 • Anne 300X300

  Anne Schäffer

  Anne Schäffer er frilansjournalist og jobber som litteraturkritiker i Vårt Land, Tara, littkritikk.no og barnebokkritikk.no. Hun har tidligere også vært redaktør i NUMER - tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst og litteraturanmelder i Bergens Tidende. I 2007 ble hun hedret med prisen Årets litteraturkritiker, og i perioden 2009-2012 satt hun som leder i Norsk kritikerlag. I jurysammenheng har Anne tidligere erfaring fra Vestfolds fylkes litteraturpris, og Kulturdepartementets jury for barne- og ungdomsbøker, hvor hun også var juryleder i 2014.

 • Kristoffer 300X300

  Kristoffer Kjølberg

  Kristoffer Kjølberg frilanser som illustratør, tegneserieskaper og grafisk designer. Han har utdannelse fra Westerdals og Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til å ha illustrert flere barnebøker for Gyldendal Norsk Forlag har han laget myldreboka "Jeg elsker Oslo" (Figenschou forlag, 2015) og den ordfrie barneboka "Pokalen" (Gyldendal Norsk Forlag, 2016). I 2017 publiserte No Comprendo Press boka "En som het», som samler Kjølbergs tegneserier og tegninger fra de siste 10 år. Kristoffer har hatt flere utstillinger, nå sist på Galleri Vis i Oslo og HI10 i Skien, samt en rekke utstillinger og utgivelser med tegneseriekollektivet Dongery, som han var med på å starte i 1997. I tillegg til illustrasjons- og designoppdrag for oppdragsgivere som Netflix, Morgenbladet, Gyldendal, Cappelen Damm og Samlaget har han bl.a. illustrert et helt teaterstykke: forestillingen «Draum om våren» som gikk på Det norske teater høsten 2016 besto av nærmere 400 tegninger.

 • Aud 300X300

  Aud Gloppen

  Aud Gloppen startet i 2005 Blæst design sammen med gode design-kollegaer. Hun har særlig arbeidet med utforming av bøker og tidsskrift. Før Blæst jobbet hun mange år i Bokklubben og i Cappelen Forlag. Gloppen har vunnet flere priser i Årets vakreste Bøker. I 2000 fikk hun Bokkunstprisen. Hun ble nylig ansatt som designsjef i avisa og forlaget Vårt Land. Gloppen underviser også i redaksjonell design ved NTNU Gjøvik.

 • Daniel 300

  Daniel Andersson

  Daniel Andersson jobber som selger ved Göteborgstryckeriet. De siste ti årene har han arbeidet med prosjektledelse og produksjon av bøker, trykk og emballasje med fokus på high-end produksjoner. Grafisk design, papir og taktile materialer i kombinasjon med vakkert trykk og håndverk er en stor del av Daniels liv og pasjon. ”Å få arbeide med dedikerte fotografer, formgivere og mennesker som er ute etter å flytte grensene for hva som er mulig er utrolig spennende og utviklende.” I 2011 begynte Daniel å jobbe for Göteborgstryckeriet hvor han var med på å utvikle og markedsføre deres unike trykkemetode – Hybrid Print Technology - en metode som har gjort dem til det ledende trykkeriet de er i dag. Dette er det andra året han er med på å juryere Norges vakreste bøker. Daniel ønsker alle påmeldte bidrag lykke til!