Fagdagens deltakere

Utlistning av 11 personer

  • Akin Duzakin

    Akin Duzakin

    Akin Duzakin regnes som en av landets fremste bildebokillustratører. Han har illustrert 49 bildebøker på ulike forlag, og skrevet tre av dem selv. Han har mottatt Brageprisen to ganger, blitt premiert av Kulturdepartementet to ganger, og mottatt pris i Årets vakreste bøker. Han er blitt tildelt Bokkunstprisen for sitt mangeårige virke som illustratør. Hans seneste utgivelse er «Ylva og villgeitene» av Hilde Myklebust (Samlaget 2020). Duzakin har en utdanning i industridesign fra Tyrkia, og hovedfag fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo. (Foto Bettina Lewe)

  • Erik Titusson

    Erik Titusson

    Erik Titusson har over en årrekke hatt flere fremtredende roller i svensk forlagsliv. Han etablerte Lilla Piratförlaget i 2011 med en målsetting om å utgi kvalitetslitteratur for barn og unge. Forlaget publiserer årlig rundt førti titler med både svensk og oversatt litteratur, blant annet bøker av sterke bildebokkunstnere som Kitty Crowther, Anna Höglund og nå avdøde Ulf Stark. I tillegg til sitt virke som forlagssjef, er Tittuson styremedlem både i the Astrid Lindgren Society samt Swedish Best Book Design. Han er tidligere direktør for ALMA-prisen, og har blant annet sittet i juryen for HC Andersen prisen (2014) og vært styremedlem i svenske IBBY.

  • Programkomiteen har stått på for å sette sammen et interessant program for fagdagen, forteller rådgiver i Leser søker bok, Eivor Vindenes.

    Eivor Vindenes

    Eivor Vindenes er rådgiver i Leser søker bok siden 2015. Hun har vært medlem i Kulturrådets Litteraturutvalg samt leder og medlem av Kulturrådets vurderingsutvalg for tegneserier. Vindenes har blant annet bakgrunn som redaktør og har utgitt to barnebøker på Samlaget, der debuten «Alt kan reparerast» mottok Guro Sandsdalens litteraturpris i 2010. (Foto Elisabeth Wathne, Moment studio)

  • Hilde Dybvik

    Hilde Dybvik

    Hilde Dybvik er førstelektor i norsk ved barnehagelærerutdanningen på OsloMet. Hun har en mastergrad i nordisk litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, med fordypningsemne i bildebøker. Hun er kritiker og kommentator i Barnebokkritikk.no, og skriver også for Periskop.no. Hun har skrevet flere artikler om litteratur, i særdeleshet barnelitteratur, i ulike publikasjoner. I tillegg er hun medforfatter av boken «Møt Edvard Munch», en presentasjon av kunstneren for et ungt publikum. (Foto Elena Tkachenko)

  • Vil unngå at kritikkene i en billedtung utgivelse ender med å si at illustrasjonene var flotte og bygde opp under stemningen i teksten, poengterer Ingvild Bræin, redaktør i Barnebokkritikk.

    Ingvild Bræin

    Ingvild Bræin er redaktør i Barnebokkritikk.no. Hun er bokanmelder i Dag og Tid og teateranmelder og kulturjournalist i Bergensmagasinet. Tidligere har hun vært programansvarlig ved Litteraturhuset i Bergen, redaksjonssekretær i Klassekampens bokmagasin og litteraturansvarlig i Bergens Tidende. Bræin har mastergrad i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Bergen, med masteroppgave om Tarjei Vesaas. (Foto Tor Christian F. Bleikli)

  • Laura Carlin

    Laura Carlin

    London-baserte Laura Carlin har et bredt kunstnerisk virkefelt som bildebokskaper, illustratør og keramiker. Her i landet møtte lesere Carlins illustrasjoner allerede i 2012, da den illustrerte praktutgaven av Ted Hughes klassiker Jernmannen ble utgitt på norsk. Det lekne, følsomme, litt vimsete og varme uttrykket til Carlin er inviterende, og er betegnede for alle hennes arbeider uansett teknikk og format. Carlin har vunnet en rekke priser for sine arbeider – blant annet the Bratislava children’s book illustration awards, Bolognia Ragazzi Award, V&A Illustrated Book Award – og allerede under masterstudiene ved Royal College of Art mottok hun the Quentin Blake Illustration Prize to år på rad. Carlin arbeider nå med sin syvende bildebok.

  • ​Lene Renneflott, daglig leder i Grafill (foto byAksel)

    Lene Renneflott

    Lene Renneflott er daglig leder i Grafill. Hun har master i litteratur- og kulturstudier fra Universitetet i Oslo og master i arbeids- og organisasjonspsykologi fra England. Lene har bred erfaring innen kreativ bransje og mange års erfaring med organisasjonsutvikling, ledelse og strategi. Hun jobber til daglig med organisasjonens strategiske satsningsområder med særlig fokus på å nå Grafills kulturpolitiske mål. De siste årene har mye av hennes tid gått til å jobbe for å bedre vilkårene til illustratører, designere og tegneserieskapere på bokfeltet. (Foto Aksel Jermstad)

  • Lisa Nagel Farge

    Lisa Nagel

    Lisa Nagel er forlagsredaktør i Aschehoug barn og ungdom. Hun er utdannet teaterviter fra Universitetet i Oslo, var den første stipendiaten ved Norsk barnebokinstitutt, og disputerte ved UiO i 2018 med doktorgradsavhandlingen Kunst for barn som hendelser. En kritisk diskusjon av analytiske perspektiver i kunst for barn, med eksempler fra scenekunst, bildebøker og bildebokapper. Nagel har også arbeidet som kritiker, skribent og dramaturg, og ledet det kunstneriske forskningsprosjektet SceSam – interaktive dramaturgier i scenekunst for barn.

  • Per Dybvig

    Per Dybvig

    Per Dybvig er en kunstner og illustratør som har illustrert en lang rekke bøker, bl.a. barnebøkene om Svein og Rotta av Marit Nicolaysen, og om Reven og grisungen av Bjørn F. Rørvik. Han har også samarbeidet med bl.a. Ingvar Ambjørnsen, Klaus Hagerup, Jo Nesbø, Tore Renberg og Torgeir Rebolledo Pedersen. Dybvig har ellers mottatt Kulturdepartementets bildebokpris, han er blitt tildelt Bokkunstprisen og Stavanger kommunes kulturpris. Han har deltatt på en mengde utstillinger i Norge og i utlandet. Siste utgivelse er "Fastlandet", Flamme forlag 2020. (Foto Jonas Ersland)

  • Steffen Kverneland Foto Asensi

    Steffen Kverneland

    Steffen Kverneland er en tegneserieskaper og illustratør som er særlig kjent for sine «Amputerte klassikere», sine samarbeid med Lars Fiske («Olaf G.» og «Kanon 1–5), og sine selvbiografiske og biografiske tegneserier («En frivillig død» og «Munch»). Som illustratør har han bl.a. samarbeidet med Jan Erik Vold om flere bøker. Kverneland har mottatt en rekke priser for sine serier i inn- og utland: Rudolph Dirks Award 2019 (tysk tegneseriepris) for beste grafiske biografi («Ein Freitod»), Bokkunstprisen 2019, Årets tegneserie 2019, Gull Årets vakreste bøker 2018, Adamson-priset Internasjonal klasse (svensk ærespris) 2017 og Brageprisen for sakprosa, 2013. Siste utgivelse er "Slyngel de luxe", No Comprendo Press 2019. (Foto Alex Asensi)

  • Johnsen Ashild Kanstad Augon Johnsen

    Åshild Kanstad Johnsen

    Åshild Kanstad Johnsen er en prisbelønt og kritikerrost forfatter, illustratør og bildekunstner. Hun debuterte som barnebokforfatter med billedboka Kubbe lager museum i 2010, som vant sølv i klassen «Billedbok» i Årets vakreste bøker i 2011. Siden har det kommet to nye bokutgivelser og applikasjoner fra Kubbe-universet. I 2014 vant Kubbe lager skyggeteater gull i klassen for «Årets vakreste digitale bok». Bøkene er solgt til en rekke land, og har særlig slått igjennom i Japan der det er produsert flere tegnefilmer og spinnoffprodukter fra Kubbe-universet. Kubbe har til og med fått musikalsk drakt komponert av den sveitsiske komponisten Stephen Hodel for West End Philharmonic.