Gull

Tore Sandvik Monsen

Installasjon av postkort ”Western Dystopias – Eastern Utopias”

video: Juryens kommentar

Design
Tore Sandvik Monsen

Skole
Kunst- og designhøgskolen i Bergen

Juryens kommentar
Dette prosjektet stiller to helt ulike verdener opp mot hverandre: Lukkede, vestlige samfunn på den arabiske halvøy og migranters flukt fra krig i øst til Europa i vest. Ved hjelp av glansede postkort, fiktive stempler og frimerker males det opp to helt ulike og ubehagelige historier. Idé og visuelt utrykk er godt integrert og utstillingsformatet med en «funnet» postsekk fra et fiktivt sted er meget spennende. Dette prosjektet behandler et av verdens største utfordringer i vår samtid på en absurd, men tydelig og enkel måte. Resultatet er en svært engasjerende utstilling. Å se grafisk form formidle et så alvorlig tema på denne intelligente måten får oss til å øyne et håp for fremtiden.

Diplom

Simen Røyseland

Magasin “The Necrophiliac Magazine”

Grafisk design
Simen Røyseland

Veileder
Yann Charles Bougaran

Skole
Westerdals Oslo ACT

Juryens kommentar
Et underlig, absurd tema som blir presentert på en overraskende måte, uten at det oppleves monotont. Interessant typografi og illustrasjonsbruk som eksempelvis bruk av datapikseler og jordhauger i form av penis og vagina. Det skaper interesse og engasjement til å bla videre i magasinet for å utforske det tabubelagte temaet. Bra spenn mellom forskjellige stilarter.

Diplom

Karoline Buer

Interaktiv installasjon ”Barnløs/barnfri/annet”

Design
Karoline Buer

Konsulent
Alan Mackenzie-Robinson

Skole
Kunsthøgskolen i Oslo

Juryens kommentar
Dette prosjektet premieres for sin enkle, men svært funksjonelle idé. Ved å koble sammen to ord settes tanker og diskusjoner i gang. Et vanskelig tema blir behandlet på en overraskende måte, men med respekt. Enkel grafisk form og nedtonet materialvalg forstyrrer ikke kommunikasjonen i oppgaven. Et særlig pluss til studenten for å søke seg utenfor skolekonteksten, og å sette opp utstillingen i den «virkelige verden». Interaktivt på den analoge måten!

Diplom

Ida Christensen

Bok om Ole-Bjørn Magnussen

Design
Ida Christensen

Kunstkritiker og kunstner
Tommy Olsson

Kunsterisk leder, Grusomhetens Teater
Lars Øyno
 

Andre bidragsytere
Else Kristine Libekk

Veileder
Martin Lundell

Skole
Kunsthøgskolen i Oslo

Juryens kommentar
Boken reflekterer godt kunstneren, som er satt i fokus ved bruk av veldig bevisst fargevalg og oppsett av bilder. Halve boken viser kun baksiden av rammene, som igjen bærer den særpregede personligheten videre. Straight typografisk oppsett, men bryter med håndskriftene til kunstneren. Flotte og karakterrike bilder. Arbeidet viser god innsikt og forståelse for materialet.

Diplom

Sindre Annweiler

Visuell identitet for Albertine Bookstore i NYC

Grafisk design
Sindre Annweiler

Skole
School of Visual Arts

Juryens kommentar
Et godt eksempel på hvordan visuelt forarbeid, observasjonsevne og flere ulike relevante eksempler skaper et rikt og uventet formspråk. Elegant, men samtidig grotesk. Kjennes veldig fransk uten å være stereotypisk, og litterært uten å være tungt. Fin bruk av historisk design uten at det blir et retropreg. Godt gjennomført!

Diplom

Erik Berger Vaage, Rasmus Nilsson, Jacob Bang, Daniel Lindqvist og Sewon Chun

Butikkonsept ”Contour”

Design
Erik Berger Vaage, Rasmus Nilsson, Jacob Bang, Daniel Lindqvist og Sewon Chun

Skole
Academy of Art University

Juryens kommentar
Å fylle en butikk med varer som appellerer er ikke alltid enkelt. Dette arbeidet har mange gjennomarbeidede og omfattende konsepter som gir en følelse av kvalitet, deriblant kjekke og minimalistiske konturillustrasjoner som enkelt formidler innholdet i pakningen. Studenten viser en forståelse for et moderne grafisk utrykk som skal fungere på mange ulike produkter og flater. Godt jobba!

GrafillRosenkrantz gate 21, 0160 Oslo22 12 82 00grafill@grafill.no

Abonner på nyhetsbrev