Gull

Bold Scandinavia

Font ”REMA SANS”

video: Juryens kommentar

Design
Roar Sager, Bendik Høibraaten og Miriam Skovholt Mortensen

Prosjektleder
Line Fjærvoll

Firma
Bold Scandinavia

 

Design
Göran Söderström og Erik Moberg / Letters from Sweden

Oppdragsgiver
REMA 1000

Juryens kommentar
Rema Sans er en skriftfamilie som tar seg like godt ut på tekst som i større overskrifter og prisbomber. Skriften har flere små grep som gir den en tydelig karakter som skiller seg fra andre konkurrenter. Med sin avrundete form reflekterer den Remas logo i tillegg til å fremstå som mer folkelig, noe som passer godt til formålet til skriften. Det er gjort en veldig grundig jobb, noe som gjør at skriften kan formidle merkevaren med skrift alene. Herlig å se at en kunde i dette segmentet setter av ressurser og har fokus på skriftutvikling.

Diplom

Mindburger Studio

Skriftsnitt “Bergen™Text”

Design og art direction
Milos Mitrovic

Firma
Mindburger Studio

Juryens kommentar
Bergen Text er en gjennomarbeidet sans serif. Utførelsen er god og den har mange detaljer som gjør at den skiller seg fra andre typefamilier i samme kategori. Den fungerer like godt i titler som i brødtekst. Skriften fremstår moderne og aktuell. Veldig fint presentert i en liten «survival kit» som uthever det særpregede ved skriften.

Diplom

Ellmer Stefan og Metric Design

Skriftsnitt ”Sentralen”

Design
Ellmer Stefan og Metric Design

Oppdragsgiver
Sentralen

Juryens kommentar
Modernisering av en klassisk skrift som er tatt ut på en veldig god måte over flere snitt. «Sentralen» oser av karakter. Den fungerer spesielt godt i stor og tykk skrift som får frem de sterke kontrastene av harde og mer avrundende linjer. Dette danner et veldig sterkt grafisk utrykk som gjør at skriften kan stå på egne ben og være lett gjenkjennelig. I fete typer gir den også et tredimensjonalt utrykk. En flott og gjennomarbeidet profilbærer for hele Sentralen.

Diplom

Ellmer Stefan

Typeface Design for Skalds klassikarar

Type Design
Stefan Ellmer

Firma
Ellmer Stefan

Art direction
Simone Stibbe og Øystein Vidnes / Skald Forlag

Oppdragsgiver
Skald Forlag

Juryens kommentar
En interessant sammensetning av serif og sans serif med kalligrafiske referanser. En lesevennlig skriftfamilie med mange fine detaljer som tar seg godt ut i bokformatet og spiller på lag. Sans-skriften har fått et tydelig særpreg skapt av humanistiske endinger på bokstavformene. Et godt typografisk håndverk!

Diplom

Ellmer Stefan

Custom Type Design ”Sidsel Stencil”

Type Design
Stefan Ellmer

Firma
Ellmer Stefan
 

Art direction
Martin Lundell

Oppdragsgiver
Museet for samtidskunst i Oslo

Juryens kommentar
Dette er et godt eksempel på hvordan en skreddersydd skrift kan være et bærende element i en grafisk identitet. I dette tilfellet til Sidsel Paaskes fantastiske utstilling på Museet for samtidskunst i Oslo. Typesnittet er en historie i seg selv og forteller oss mye om denne kunstnerens arbeider på en subtil og vakker måte.

GrafillRosenkrantz gate 21, 0160 Oslo22 12 82 00grafill@grafill.no

Abonner på nyhetsbrev