Gull

Metric Design

Skiltsystem ”Sentralen”

video: Juryens kommentar

Design
Metric Design

Firma
Metric Design

Oppdragsgiver
Sentralen

Juryens kommentar
En typografisk identitet som respekterer byggets historie og binder huset sammen på en svært vellykket måte. Det er så mye karakter i bokstavene at selv en «S» stående alene blir enkelt gjenkjent. Vi har ikke sett denne typen skrift blitt brukt på denne måten før, noe som skapte mange forskjellige assosiasjoner i juryen. Men alle var enige om at prosjektet er svært godt gjennomført. Det viderefører og balanserer historie og modernitet på en genial måte. Typesnittet fungerer som identiteten, og med støttende piktogrammer og farger sikres et rått og tydelig visuelt uttrykk på alle flater. Herlig.

Diplom

OriginalKopi

Identitet for ”Oslo Camping”

Design
Sveinung Sudbø

Firma
OriginalKopi

Konsulent
Trøbbelskyter

 

Musikk til animasjon
Sindre Rosness

Oppdragsgiver
Oslo Camping


 

Juryens kommentar
Mange innsendte bidrag til Visuelt hevder å være både romslige og lekne, men Oslo Camping er virkelig akkurat det: Upretensiøst, sprudlende og fullt av energi. Dette ukonvensjonelle prosjektet sjarmerte juryen. Den ambisiøse transformasjonen fra en vanlig bygård i Oslo sentrum til en unik 18-hulls minigolfbane, kombinert med bar og danseklubb, er gjort ned til minste detalj — og er åpenbart resultatet ev ekte engasjement fra designer/illustratør. Inspirert av do-it-yourself-holdningen innenfor norsk campingkultur er en morsom og ironisk illustrasjonsstil brukt gjennomgående i lokalet, fra veggmalerier til veivisning, videre til trykt materiale, egne spillkort, samt nettside. Konseptet skiller seg ut og er et relevant og populært tilskudd for målgruppen som frekventerer barene i området.

Diplom

Bleed

Utstillingsdesign “A Few Good Things”

Design
Listya Amelia

Art direction
Svein Haakon Lia

Prosjektleder
Benedicte Bølling
 

Firma
Bleed

Filmfotograf
Ina Damli

Dokumentasjon film/foto
Kristian Paulsen / DOGA - Design og arkitektur Norge

 

Oppdragsgiver
DOGA - Design og arkitektur Norge

http://www.newdesignsfromnorway.com

Juryens kommentar
Noen få utvalgte, men effektive designelementer utgjør rammeverket for identiteten til utstillingen A Few Good Things — en presentasjon av ti norske designere i New York under NYC x DESIGN, New Yorks feiring av internasjonal design. Identitet, typografisk grid og fargevalg samler produktene uten å ha innvirkning på øvrig design, mens den illustrerte «målestokken» ekspanderer og responderer til de ulike formatene, samt organiserer informasjonen. Godt typografisk håndverk demonstreres gjennomgående med stor grad av beherskelse og konsekvens. Identiteten er klar, gjenkjennelig og fungerer på samtlige flater, fra utstillingsdesign til det trykte materialet, hjemmeside og andre appliseringer. Profilen bringer norsk renhet og funksjonalitet til New York med en aura av luftig lekenhet.

Diplom

Snøhetta

Utstillingsserie ”+Munch”

Konseptutvikling og design
Snøhetta

Arkitekt og interiørarkitekt
Snøhetta

Firma
Snøhetta

 

Direktør
Stein Olav Henrichsen / Munchmuseet

Kurator
Jon-Ove Steihaug / Munchmuseet

 

Oppdragsgiver
Munchmuseet

munchmuseet.no

Juryens kommentar
+Munch er en kontroversiell utstillingsserie utviklet for seks utstillinger på Munchmuseet i 2015 og 2016, som tiltrakk seg mye oppmerksomhet i media. Det er et gjennomtenkt og modig konsept, som fungerer godt som serie. Koalisjonen mellom kunstnerne speiles i modig fargebruk i utstillingen, som er på grensen til å forstyrre kunsten. Resultatet er et enkelt, men samtidig effektivt og kraftfullt utstillings- og identitetssystem som skaper visuell sammenheng.

GrafillRosenkrantz gate 21, 0160 Oslo22 12 82 00grafill@grafill.no

Abonner på nyhetsbrev