Gull

Snøhetta

Brandbook ”Sapa The Book”

video: Juryens kommentar

Design
Snøhetta

Firma
Snøhetta

Foto
Andreas Lind, Tobias Regell og Frederik Lieberath

Oppdragsgiver
Sapa

Juryens kommentar
Dette er ekstremt gjennomført fra første til siste side, og det oser av overskudd. Boken fanger essensen av kunden på en troverdig måte, og kombinasjonen av fargevalg, foto og layout klarer å gjøre temaet og merkevaren menneskelig, uten å miste det kjølige. Det er god rytme og kontrast mellom tekst og bilder, gjennomgående fantastiske fotografier og stødig håndverk. Vi liker at en brandbook er laget som en coffeetablebok og at tungindustri blir kommunisert med letthet. Et klart gull i kategorien!

Diplom

All Tomorrow’s

Katalog for plakatutstilling ”Street Art – Plakater i Oslo 2005–2015”

Design
Levi Bergqvist, Caroline Dahlström og Henrik Tandberg

Firma
All Tomorrow’s

Foto
Einar Aslaksen

Juryens kommentar
Dette er en hyllest til plakaten! Veldig god kontrast mellom foto- og tekstsidene. Man får en pustepause, men har lyst til å bla videre og se mer. Vi liker fine detaljer som for eksempel hvordan bildetekstene er plassert i forhold til foto og at omslaget faktisk er en plakat. Størrelsen gir assosiasjoner til plakatformatet.

Diplom

Non-Format og Anti

Katalog ”Kostas Murkudis”

Design
Kjell Ekhorn og Jon Forss

Firma
Non-Format og Anti

Oppdragsgiver
MMK, Frankfurt & Prestel forlag

Juryens kommentar
God bruk av materialer og taktilitet. Godt håndverk i bildebruk og typografi. Ulik bruk av papirkvaliteter gir et variert og spennende uttrykk, blant annet på de transparente sidene som viser kropp-på-kropp-effekt.

GrafillRosenkrantz gate 21, 0160 Oslo22 12 82 00grafill@grafill.no

Abonner på nyhetsbrev