Søk UD reisetilskudd innen 15. juni


UD-reisetilskudd for arkitektur og design

Det overordnede formål er å bygge opp under et positivt Norges-bilde internasjonalt, gjennom presentasjon av norsk arkitektur og design av høy faglig kvalitet i utlandet, samt å bidra til å internasjonalisere norsk arkitektur og design, ved å åpne for økt kontakt, samarbeid og kunnskapsformidling mellom fagmiljøer og andre relevante grupper i inn- og utland. Det er et mål at den samlede effekt av aktiv deltakelse på arkitektur- og designfeltets internasjonale arenaer, skal bidra til å bygge opp under bildet av Norge som en interessant og nyskapende kulturnasjon.

Hvem kan søke:
I hovedsak designere og arkitekter med godkjent profesjonsutdanning, unntaksvis studenter på Masternivå. Søker må være norsk statsborger eller bosatt i Norge.

Det gis tilskudd til:
Utgifter til reise, transport og eventuelt deltagelse i forbindelse med utstilling eller presentasjon av egne arbeider ved viktige internasjonale utstillingsarenaer eller messer i utlandet.
Utgifter til reise i forbindelse med foredragsvirksomhet ved viktige internasjonale konferanser eller seminarer i utlandet.

Tilskuddsordningen har i 2016 en ramme på NOK 850.000.

Det er tre søknadsfrister i året: 15. februar, 15. juni og 15. oktober.

Les mer om UD reisetilskudd her