tilbake

20. jun – 4. sep 2013

Visueltutstilling 2013

— R21, Visuelt

Adresse og åpningstider

Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, Oslo
20. juni – 4. september
man-fre kl 9-16

Hvert år konkurrerer grafisk designere, illustratører og animatører i Visuelt - Nordens største konkurranse innen visuell kommunikasjon. Over 630 bidrag knivet om å komme gjennom et trangt nåløye, og nivået på arbeidene som vant er svært høyt. Visueltutstillingen viser alle gull- og diplomvinnerne og deres kvalitetsproduksjoner - Gjensidiges nye profil, OBOS-bladets redaksjonelle forvandling, festivalplakaten til By:Larm, skiltsystemet til Litteraturhuset i Fredrikstad, helt nye skriftsnitt, flaskeutformingen til Hellstrøms Aquavit, illustrasjoner til Oslo Lufthavn, nettsider som har vunnet i store utenlandske konkurranser, flere av NRKs vignetter, reklamefilmer for både smågodt og biler, studentarbeider som utmerker seg og mye, mye mer.

Visueltutstillingen demonstrerer det høye nivået som norske formgivere innen visuell kommunikasjon besitter. Grafisk design, illustrasjon og animasjon laget av våre utøvere står ikke tilbake for det aller beste i verden. Utstillingen er en feiring av en profesjonell og kreativ industri. Her mangler det ikke på inspirasjon og arbeider å strekke seg etter for nye og gamle utøvere!

Visueltkonkurransen ble i år arrangert for 20. gang. Fagjuryer har møysommelig vurdert alle innsendte bidrag. Juryprosessen ble filmet, og det er produsert en egen film for hver gullvinner med juryens kommentar av vinnerarbeidet. Alle filmene vises på utstillingen.

På utstillingen presenteres også Klassikerprisvinner Halvor Bodin. Dette er en ærespris til en utøver som har holdt høy faglig kvalitet og vært av stor betydning for sitt fag gjennom mange år. Halvor Bodin er et sterkt forbilde for mange i det norske kreative miljøet. Han er det nærmeste vi kommer en rockestjerne innen norsk grafisk design. På utstillingen kan man få med seg en gratis plakat, laget av Bodin spesielt til denne utstillingen.

På åpningsdagen lanserte Grafill årets Visueltkatalog, designet av byrået Bielke+Yang, som også står bak profilen til Visuelt 2013. Katalogen er tilgjengelig i utstillingen.

Utstillingsåpning

  • Foto: Espen Schive
Relatert innhold
Se alt back to top

GrafillRosenkrantz gate 21, 0160 Oslo22 12 82 00grafill@grafill.no

Abonner på nyhetsbrev